©  Djurkliniken i Skellefteå -  S:a Järnvägsgatan 50 - 931 32 Skellefteå -  Tel 0910-560 04
DJURKLINIKEN i Skellefteå
Vårt moderna rehab- och friskvårdcenter, erbjuder er både professionell rehabilitering och friskvård. Vi har watertreadmill, thermografikamera, laserbehandling (klass 4 -lasrar av märket Companion och Optilaser), löpband, vibroplatta, djupvågsapparatur mm.
Hundfysioterapeut Tomas Forsberg ansvarar för vår rehabiliterings- och friskvårdsavdelning. Tomas har lång erfarenhet av att arbeta med manuella metoder med djur t ex. massage för cirkulationsökning och djupgående massage i kombination med mobilisering av led- och ligamentstrukturer, triggerpunktsbehandling och stretching av muskulatur för att så effektivt som möjligt återbalansera djurets naturliga rörelsemönster.
Rehabilitering efter konvalescens görs i samråd med veterinär.

HundgymHunden fyller en viktig funktion för oss människor idag, både som livskamrat och som tävlingspartner. Behovet av att
kunna fysträna sin hund under hela året har ökat då hundägare ser tydliga vinster i att ha en hund som är väl förberedd fysiskt och mentalt för att klara av olika hundidrotter och jaktsäsonger på bästa sätt utan att bli skadade. Vi erbjuder friska hundar träna i vårt hundgym tillsammans med sin husse eller matte. Ni tar körkort på maskinerna i vårt gym och sedan är ni berättigade till att träna själva med er hund i gymmet. Behöver ni hjälp med periodisering av träning och träningsprogram kan Tomas hjälpa till med att skapa ett individuellt upplägg för er hund med tanke på vad ni gör med hunden och vad den bör kunna prestera utifrån den målsättning ni vill uppnå.
Kondition och styrkaHjälp vid överviktTävling på elitnivåPrislista
I en water treadmill tränar hunden/ katten upp sin muskulatur och kondition på ett löpband i vatten.
Det är en skonsam och effektiv träning.
Rörelse i vatten ger minimal belastning på lederna. Samtidigt
ger vattnets motstånd en avsevärt ökad träningseffekt.

Water treadmill - vattenbaserad löpbandsträning

Löpbandsträning

Löpbandet ger en mångsidig träning som gynnar hela hundens fysik. Träningen är bra för alla hundar - familjehundar, tävlingshundar eller hundar som ska rehabiliteras. Löpbandet tränar olika muskelgrupper då  lutningen kan anpassas.
Löpbandsträning är bra för kondition och muskelmassa, mental aktivering , ledproblem, över- och undervikt mm.
Löpband är ett utmärkt hjälpmedel för att studera rörelsemönster på hund.
Löpbandsträning kan användas som komplement till den vanliga promenaden när minusgraderna är för många eller sommarvärmen är som värst.
Användningsområden:
* Preoperativ konditionering
* Postoperativ rehabilitering
* Vid skador och sjukdomar i muskler,
   ligament och skelett
* Rörlighetsträning för hundar/katter
   med artros eller andra ledproblem
*  Träning för överviktiga hundar/katter.
*  Uthållighets- och styrketräning för
   tjänste- och tävlingshundar
*  Motion och styrketräning för alla
   sorters hundar/katter.

Balansboll

Balansbollen utvecklar koordination och balans och  stärker muskler som är svåra att komma åt på annat sätt. En bra koordination och balans måste finnas för optimala rörelser, så träning med balansboll är lämpligt för aktiva inom hundsport, hundutställningar m.m.

Vibrationsplatta

Vibrationsplattan har väldigt bra effekt
på många olika typer av skador och problem och ger stor variation av friskvårds- och rehabiliteringsmöjligheter.
Vibrationsträning stärker hundens stabiliserande och lednära muskulatur. Vibrationsplattan är ypperlig som smärtlindring och för påskyndande av läkning vid artros, senskador, icke
akuta diskbråck mm.
Vibrationsplattan ger avspänning och ökad återhämtningsförmåga efter hårdare träning eller tävling. Vibrationsplattan kan också användas för att styrketräna hunden, både den friska och den på rehabilitering.

REHABILITERING och FRISKVÅRD